John Louman
John Loumaneigenaar Louman Consultants

John Louman

Mijn naam is John Louman. Ik ben alleenstaande vader, militair, therapeut, coach, vriend en collega. Zoals u wellicht uzelf hierin herkent vervul ik verschillende rollen wat maakte dat ik enige tijd mijn zoektocht naar balans moest vinden. Tijdens deze zoektocht ben ik erachter gekomen dat het belangrijk is om die balans te vinden op verschillende levensgebieden en rollen: lichamelijk, geestelijk, relaties, werk of school, leefomgeving. Deze zoektocht en dit besef dat iedereen hier vroeg of laat tegenaan loopt heeft mij er toe bewogen hier mijn vak van te maken maar wat mij het meeste opviel wat je nodig hebt verklapt ik u hier gelijk: leiderschap! 

Om mijn mezelf ontplooien heb ik mijn werk en studie gecombineerd en ben ik nu tien jaar bezig geweest om mij te ontwikkelen op die gebieden. Mijn primaire baan is bij defensie. Daar ben ik werkzaam geweest bij diverse eenheden en defensiestaffen waarbij ik vanuit de onderste uitvoerende eenheden nu actief ben op het ministerie van defensie in Den haag in de hogere defensietop. Tijdens mijn periode bij defensie heb ik mezelf bekwaamd op het gebied van leiderschap, cultuur, verbinding en oplossingsgerichtheid. Daarnaast ben ik de studie maatschappelijk werk en dienstverlening gaan doen met het uitstroomprofiel psychiatrie en heb ik zeven jaar ervaring als relatie- en dating- en leiderschapscoach.

Tijdens deze periode heb ik geleerd dat je niet je doelen kan behalen met slechts alleen coaching. Vaak zijn destructieve gedragspatronen geankerd vanuit trauma uit de jeugd. Dit zorgde dat ik mij ben gaan specialiseren op het gebied van therapie. Hiervoor heb ik de EMDR ( Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Hypnose therapie opleiding gevolgd, NLP-practitioner, master practitioner, master coach, en NLP-trainers opleiding gevolgd. Mijn specialiteit is om therapie te combineren met coaching. Want ik geloof dat je op die manier het snelst balans kan realiseren waardoor je weer focus kunt hebben. Mijn ervaringen reiken uit tot het begeleiden van topmanagers en beroemdheden tot de hardwerkende, doorsnee man. Ieder mens is anders wat maak dat ik geloof in maatwerk. Bij mij zijn er geen snelle, kortetermijnresultaten, maar juist de langetermijnresultaten want ik ben van mening dat die langer “duurt”. Mijn doel is ook niet om oplossingen en doelen uit te reiken, maar de persoon in staat stellen dit uit zichzelf halen vanuit de krachten die de persoon zelf bezit. Want dan komen de oplossingen vanuit een intern proces en daardoor sterker gefundeerd wordt.

Vrijblijvende kennismaking

Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen. Wij nemen dan spoedig contact op voor een telefonisch consult of een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact op